Yaşam

Özel çocuklar için ahşap oyuncak atölyesi etkinliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel çocuklar için ahşap oyuncak atölyesi eğitimi düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Eğitim Şube Müdürlüğü Bilgi Evleri Yoluyla Rehber Gençlere sağladığı çalışma ve hizmetlerle özel çocukların yanında olmaya devam ediyor.

GÜVEN HİSSİ SAĞLANIR

Yaşama Sevinci Özel Eğitim Okulu’nda özel eğitim alan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Bilgi Evi’ni ziyaret ederek, uzman eğitmenleri eşliğinde ahşap oyuncak atölyesinden faydalandı. Ziyaretlerde özel çocuklar Bilgi Evleri öğrencileri ile duyusal etkinlikler, bilimsel deneyler, el işleri ve ahşap oyuncak atölyeleri, zeka oyunları gibi etkinlikler gerçekleştirdiler. Etkinliklerle çocukların el becerilerinin ve kas fizyolojisinin geliştirilmesi, özgüven duygusunun kazandırılması amaçlandı.

“ONLAR BİZİM MUTLULUK KAYNAĞIMIZ
Toplumun bir parçası olan özel gereksinimli çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin kendilerini ne kadar mutlu ettiğini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Merkezi yetkilileri, “Onlar bizim baş tacımız ve memnuniyet kaynağımız. Engelli çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve eğitimlerine katkı sağlamak Büyükşehir Belediyesi olarak en değerli toplumsal görevlerimizden biridir. Bu fikirle İzmit ilçesinde özel eğitim hizmeti alan engelli çocuklarımızla engelliler haftasında farkındalık yaratarak Yuvacık Bilgievi’nde ahşap oyuncak atölyesi düzenledik ve onlarla birlikte eğlendik. Yaşama Sevinci Özel Eğitim Okulu’nda öğrenim gören özel öğrencileri, etkinlik programlarımızla Rehber Gençlik Yuvacık Bilgievi’nden öğrencilerimizle bütünleştirmeyi amaçladık.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu