Ekonomi

Moody’s’ten ABD borç limiti çıkmazına ilişkin senaryolar

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in Kongre’ye yazdığı son mektubunda borç limiti tedbirlerinin 1 Haziran’a kadar tüketilebileceğini öne sürdüğü hatırlatıldı.

Söz konusu mektubun piyasalarda müzakerelere ilişkin endişeleri artırdığına işaret edilen Moody’s’in temel beklentisinin, gergin siyasi ortama rağmen borç limitinin artırılması veya askıya alınması olduğu kaydedildi.

Belirsizliğin kredi risklerini artırdığına vurgu yapılan açıklamada, borç limitinin artırıldığı veya askıya alındığı, borç limitinin kaldırılmadığı ancak hükümetin borç vererek temerrüde düşmediği 3 farklı senaryonun krediler üzerindeki etkileri özetlendi. faiz ödemelerine öncelik verdi ve hükümet bir faiz ödemesini kaçırdı.

Mevcut siyasi dinamikler dikkate alındığında, borç limitinin kaldırılması veya askıya alınması kararının borcun temerrüde çok yakın olması muhtemeldir ve bu durum finansal piyasalardaki oynaklığı ağırlaştırarak fonlama maliyetlerini ve kredi riskini artıracaktır.

Açıklamada, hükümetin bütçe müzakerelerinde büyük harcama kesintilerini kabul etmesi durumunda daha fazla kredi verenin etkilenebileceği belirtildi.

Açıklamada, “Faiz ödemelerine öncelik verme kararı, borç yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceği için ABD ülkesinin kredi profilini etkilemeyebilir. Ancak, federal fonlamaya bağımlı veya maruz kalan bir dizi kamu finansmanı sorunu var” denildi. İhraççı için kredi baskısı yaratabilir.” söylendi.

Açıklamada, kaçırılan bir faiz ödemesi ve ülkenin notunun düşürülmesinin birçok sektörü etkileyeceği vurgulanırken, ülke notuyla doğrudan temas halinde olan kredi veren kuruluşların notlarının büyük olasılıkla önümüzdeki aylarda hareket edeceği vurgulandı. aynı yön.

Moody’s’ten yapılan açıklamada, ABD’nin faiz ödemesini kaçırma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekildi.

safranboluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu