Haber

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde Seçim Heyecanı Yaşandı

AVUKAT BATUHAN İSMET DURNA OYBİRLİĞİ İLE LİDER SEÇİLDİ

Ödemiş Kent Kurulu Gençlik Meclisi seçimli genel şura toplantısı 9 Kasım 2022 tarihinde Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödemiş Kent Kurulu Lideri Mehmet Taşlı ile yürütme şurası üyeleri Hülya Çavuş ve Turgut Akın’ın da katıldığı toplantıda Gençlik Meclisi başkanlığına Avukat Batuhan İsmet Durna; asil ve yedek yürütme heyeti üyeliklerine Ayşe Melek Arslan, Büşra Üçler, Prensip İzmir, Merve Can, Şerif Aynalı, Temcit Yalçın, Yağmur Yaşan, Nisa Aydemir, İrem Işık Köse, Emine İtina, Süleyman Çimen, Yaren Balaban, Ömrüye Beyza Kaptan ve Halil Çimen seçildi.

YÜCEL UĞUR UÇAR: “GENÇLİĞİN DAHA FAZLA İMKÂNA VE EŞİTLİĞE İHTİYACI VAR”
Ödemiş Kent Kurulu Gençlik Meclisi’ne üye 16-30 yaş ortası gençlerin iştirakiyle gerçekleştirilen seçimli genel şurada divan heyeti başkanlığına Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar, divan üyeliklerine ise Erkan Kaya ve Şilan Güney seçildi. Dokuz unsurluk gündemi uygulatan divan şurası, seçimlerin idaresini de gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasına Ulu Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Genel Sekreter Uçar, “Yolundan asla ayrılmayacağımız Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ortamızdan ayrılışının 84.yılında hürmet, minnet, hasret ve rahmetle anıyorum. Büyük Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak her vakit daha çok çalışmamız gerektiğini hatırlatmayı kendime misyon sayıyorum. Bu akşam buraya gelerek gençlerin kent idaresindeki kelam hakkına sahip çıkan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Gençliğin daha fazla imkâna ve eşitliğe muhtaçlığı var. Gençliği yalnızca ömrün bir periyodu olarak görmek bence hakikat bir yaklaşım değil. Sadece gençliğin sahip olduğu kimi artılar var ki bunlar her milletin yazgısını değiştirecek güçte özelliklere karşılık gelir. Ata’mızın işaret ettiği tam da budur. Gençlik; umutları taze, bir şeyleri değiştirecek gücü olan ve en kıymetlisi yeni fikirlere ahenk sağlaması daha kolay bir kesittir. Cumhuriyeti yükseltecek ve yaşatacak olan işte bu yüzden biziz.” halinde konuştu.

MEHMET TAŞLI: “KATILIM SAĞLAYAN TÜM GENÇLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ödemiş Kent Kurulu Lideri Mehmet Taşlı üyelere hitaben konuşarak, “Buraya gelmiş olmanız bizim için çok kıymetli. Duyarlılık gösteren, inisiyatif almak ve bir şeyleri değiştirmek isteyen gençlere her zaman ihtiyacımız var. Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Göreve seçilecek arkadaşlarımızın büyük bir gayretle çalışacağından eminim. Gençlik Meclisimize bundan sonraki çalışmalarında başlarılar diliyorum ve ana yönetim kademesi olarak her zaman yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum.” dedi.

YENİ LİDER DURNA’DAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Toplantıya katılan tüm üyelerin takviyesiyle Ödemiş Kent Kurulu Gençlik Meclisi Başkanlığına seçilen Avukat Batuhan İsmet Durna genel heyete hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizler biliyoruz ki bugün gençliğin sıkıntıları ulusal seviyede olduğu üzere mahallî seviyede de bulunmaktadır. Bu problemler maalesef ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu sosyo-ekonomik durumun bir tezahürü biçiminde ortaya çıkmaktadır. Bu meselelerin başında akla birinci gelenler elbette ki barınma, beslenme, ulaşım üzere minimum bir halde hayatın idamesi için gerekli olan olmazsa olmaz kurallardır. Bu problemlere ilaveten kültürel açıdan gençliğin kendi şahsî gelişimi için ehemmiyet arz eden tiyatro, bale, müzikal, sinema üzere sanatsal faaliyetlere erişim noktasında da çeşitli sıkıntıları bulunmaktadır. Bizler gençliğin gücünü ve dinamizmini kullanarak icra kabiliyetine haiz kurumları kamuoyu oluşturarak harekete geçirme kuvvetine gençlik olarak sahibiz. Kâfi ki bizler bir olarak kendi gücümüzün farkında olalım ve problemlerin tahlilinde bir arada hareket edebilelim. Sayın genel heyete şahsım ve yürütme heyeti üyesi arkadaşlarım ismine bu vazifesi bizlere verdikleri için teşekkür eder, birlikte hareket ederek meselelerin tahlilinde ve karar alma süreçlerinde de bizlere bugün olduğu üzere dayanaklarını esirgememelerini temenni ederim.”

GENÇLİK MECLİSİ’NİN YENİ YÜRÜTME KURULU’NDA BAYANLAR ÇOĞUNLUKTA
Ödemiş Kent Kurulu Gençlik Meclisi Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık seçiminin akabinde 7 asil ve 7 yedek yürütme konseyi üyeliği için seçim gerçekleştirildi. Blok liste formunda gerçekleştirilen seçimde asil yürütme konseyi üyeleri Ayşe Melek Arslan, Büşra Üçler, Unsur İzmir, Merve Can, Şerif Aynalı, Temcit Yalçın ve Yağmur Yaşan oldu. Yeni oluşan yürütme şurasında bayanların çoğunlukta oluşu dikkati çekerken üyelerin yaş ortalaması ise 21 oldu.

Toplantılarını asil-yedek ayrımı olmaksızın tüm üyelerin iştirakiyle gerçekleştirecek olan yürütme heyetinin yedek üyeleri ise Nisa Aydemir, İrem Parıltı Köse, Emine İtina, Süleyman Çimen, Yaren Balaban, Ömrüye Beyza Kaptan ve Halil Çimen oldu. Seçiminin akabinde yürütme şurası üyesi Büşra Üçler bir konuşma yaparak genel konsey üyelerine teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte yürütme şurası toplantılarının tüm üyelere ve üye olmasa dahi fikir ve katkı sunmak isteyen tüm gençlere açık yapılacağını kaydeden Üçler, birlik ve beraberliğin değerine vurgu yaptı.

ÖDEMİŞ’TE GENÇLERİN YAŞADIĞI MESELELER TARTIŞILDI
Ödemiş Kent Kurulu Gençlik Meclisi Yürütme Konseyi seçimlerinin akabinde Ödemiş’te gençlerin yaşadığı temel sıkıntılar ve tahlil tekliflerinin görüşülmesine geçildi. Yükseköğrenim öğrencileri başta yurt eksikliği olmak üzere barınma ve ulaşım hususlarında yaşadıkları zorlukları gündeme getirirken, Ödemiş’te gençlerin makûs alışkanlıklardan korunması konusunda kapsamlı çalışmalar yapılması gerekliliği üzerinde fikir birliğine varıldı. Toplantıya katılan öğrencilerin bir öbür ortak talebi ise ilçe merkezinde geç saatlere kadar hizmet verecek bir ders çalışma ortamının sağlanması oldu. Genel heyette gündeme getirilen tüm sorun ve talepler ilgili kurumlara aktarılarak kent kurulu idaresi tarafından takibi sağlanacak.

GENÇLİK MECLİSİ’NE BAĞLI ÇALIŞMA KÜMELERİ OLUŞTURULDU
Dokuz unsurluk gündemin yedinci unsuru kapsamında yeni çalışma kümelerinin oluşturulması konusu görüşüldü. Ödemiş Kent Kurulu Gençlik Meclisi üyelerinin talepleri doğrultusunda etraf ve iklim krizi, kültür-sanat, proje geliştirme, yönerge değişikliği, sokak hayvanlarını muhafaza üzere bahis başlıklarında çalışma kümelerinin oluşturulmasına karar verildi. Toplantı dilek ve temennilerin akabinde sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu